WQs affärsidé
WQ erbjuder förändrings-ledning för att utveckla företag och organisationer mot nya mål.Inledning
Om WQ
Tjänster
Kunder och resultat
Begreppsguide
Kontakt
Effektivt kvalitetsarbete på Orion Diagnostica

Orion Diagnostica är ett av Sveriges ledande företag inom patientnära diagnostik med produkter inom mikrobiologi och klinisk kemi. WQ hjälpte Orion Diagnostica att bygga upp deras verksamhetssystem vilket ledde fram till att Orion Diagnostica blev ISO9001:2000 certifierade.

- Vi hade tidigare försökt med kvalitetsarbete men kört fast. Den negativa erfarenheten fick oss att tro att det även denna gång skulle bli tungt och jobbigt. Men det blev det inte – tvärt om! Säger Annika Karlén, VD.

Under ett år var WQ inne i kundens organisation som workshop-ledare och som coach till deras egna projektledare. Karlén beskriver;
- WQ bidrog med en imponerade effektivitet kombinerad med en stark tydlighet. Det blev enkelt för organisationen att förstå hur och vad som behövde göras, och varför. Allt utvecklades mycket snabbt och vi höll tidsschemat rakt igenom.

- Om jag skulle karakterisera WQs konsulter skulle jag säga pålitliga, lyhörda och flexibla. Något vi värdesatte speciellt var att de kunde hantera och leda olika medarbetare här inne hos oss.