WQs affärsidé
WQ erbjuder förändrings-ledning för att utveckla företag och organisationer mot nya mål.Inledning
Om WQ
Tjänster
Kunder och resultat
Begreppsguide
Kontakt
Strategisk kompetensförsörjning på KF Fastigheter

WQ fick uppdraget att förbättra kompetensförsörjningsprocessen på KF Fastigheter. Syftet vara att ta ett helhetsgrepp om de mjuka processerna i företaget och koppla dem till affärsverksamheten och de övergripande strategierna.

Marie Wiksborg, chef för Affärsstödsområdet, var beställare till projektet och deltog aktivt i processen under det år det pågick. Hon berättar;

- Vi upplevde det mycket positivt att arbeta med WQ. De håller ordning och reda även när det är många bollar i luften samtidigt. De tillförde även energi och entusiasm, vilket var jätteviktigt.

- Resultatet av projektet är att cheferna har fått ett riktigt arbetsverktyg för de mjuka delarna i sitt ledarskap som de ska igenom varje år. Mitt arbete har blivit mycket mindre manuellt och jag kan fokusera på frågor som är förlängningen av kompetensutvecklingen i stället för på själva processen.

- En av de riktigt stora styrkorna hos WQ var deras erfarenhet och att de var lyhörda och för våra behov. Jag har redan rekommenderat andra att vända sig till WQ om de ska arbeta inom detta område, och det kommer jag att fortsätta med.